söndag 30 juni 2013

SemesterläsningMan hyr ett fint torp utanför Norberg. Man hyr en bil, packar in allt... man behöver och ger sig iväg. Man kommer fram och allt känns bra. Man ser fram emot både trevliga utflykter och lugna stunder med en god bok. Man inser att man glömt sin läsplatta. Och även om den uppkomna bristen skulle kunna kompenseras redan nästa dag, med inköp av några pocketböcker, så kan man ju inte somna om man inte får läsa en stund. Så jag genomsökte torpet på jakt efter något läsbart och fann två böcker: 3096 dagar av Natascha Kampusch samt Live to win : låtarna som skrev mitt liv av Andreas Carlsson. Det var vad som fanns att välja på för snobben Eva.
   Jag kröp till sängs med Natascha. Andreas Carlsson vet jag inte ens vem det är och jag blev inte heller ett dugg nyfiken på att ta reda på det. Men den fasansfulla historien om Natascha höll mig uppe flera nätter. Jag och hunden huserade på nedre botten, då ingen av oss klarade att ta sig upp för den rangliga trappan till sovloftet. Så vi störde ju ingen, fast vi var vakna länge. Nataschas berättelse är en ofattbar skildring av mänsklig styrka och kamp för överlevnad. Man förfäras och imponeras av en ung människas förmåga att bevara sitt jag under de mest vidriga omständigheter.
   Det var en fin semestervecka. Jag är en varm förespråkare för Bergslagen - det kanske är det vallonska blodet som kommer i svallning - och rekommenderar verkligen en semester i dessa trakter. Och har man inte besökt Elsa Anderssons konditori i Norberg tycker jag att man ska göra det, om man får chansen. Underbart.
  

1 kommentar:

  1. Elsa Andersson - jag har funderat på namnet hela veckan.

    SvaraRadera