söndag 10 februari 2013

När det inte riktigt vill sig

> med läsning eller annat. Eller jodå, läst har bloggaren gjort. Däremot inte orkat skriva något om böckerna. Bloggaren, som aldrig brukar beklaga sig så mycket eller tycka synd om sig själv, känner nu för både det ena och det andra. En otäck förkylning, eller influensa eller vad det nu är, har slagit ut livsandarna. Den som i likhet med mig brukar ha ont i bihålorna vet hur det känns. Men - förhoppningsvis har det vänt nu.
   Och vad har jag läst under dessa tysta veckor? Jo, bland annat Ön av Lotta Lundberg. Rekommenderas. En speciell bok, som tydligen bygger på en sann historia om människorna på en söderhavsö. Där bor sedan tjugofem år den svenska läkaren Olivia. Nästan läkare, får man väl säga, för läkarstudierna blev aldrig avslutade. Nu är hon runt femtio och upplever sig vara en bland alla andra på ön. Tills den dag tre engelska socialarbetare anländer och inget blir sig likt mer. Socialarbetarnas uppdrag är att undersöka vad som egentligen försiggår på ön, om de misstankar om sexuella övergrepp och utnyttjande av minderåriga som det ryktats om har någon sanninsghalt. Vad är rätt och vad är fel? En mycket intressant och annorlunda historia.
   Jag har också läst en debutroman, Gale av Karl Eder. Spännande och mycket otäck. Historien utspelas på en trång segelbåt och som den inlandsmänniska jag är, mycket skeptisk till båt- och sjöliv, fick jag nästan klaustrofobi under läsningen. Men bra var den. Rekommenderas också.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar